КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 3 юли 2017 г.

Сос с босилек, черен оман и глухарче / Sauce with basil, comfrey and dandelion /




     Тази  година засях четири сорта италиански босилек - обикновен босилек / той е с големи, нежни листа /, лимонов босилек / с крехки нежни малки стръкчета и силен лимонов аромат /, червен / с големи червени листа / и този, който виждате на  снимката - с крехки и нежни малки листенца.Всички видове босилек са крехки и когато се поливат редовно дават много вкусна, с приятен аромат зеленина.
      Този сос приготвих в комбинация с култивирано глухарче / листа / и листа от черен оман.Получи се много вкусен, ароматен сос чудесен като добавка към печени зеленчуци, салати, гарнитури и риба.
         
   НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

3 - 4 шепи пресен босилек
5 - 6 големи листа черен оман
1  - 2 шепи листа от глухарче / диво или култивирано /
зехтин - 100 - 150 мл.
сок от 1/ 2 - 1  лимон
щипка хималайска  сол

     Зеленината се измива и нарязва на едро.Всички продукти се пасират в блендер, пасатор или кухненски робот.Сосът се сервира охладен.
           Приятен  апетит !







Листа от черен  оман

Листа от  култивирано  глухарче




2 коментара:

  1. Всеки ден с нова подправка и зеленийка, направо си ботаник ти!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси,
      на моята тераса в сандъчета отглеждам билки и подправки.Стига да има човек слънчева тераса е хубаво да си отглежда сам подправките.
      Поздрави !

      Изтриване