КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 15 май 2017 г.

Печени на фурна картофи, батати, пащърнак и аспержи / Bake potatoes, sweet potatoes, parsnips and asparagus /




        След поредицата рецепти с аспержи реших да ги направя и печени на фурна в комбинация с други зеленчуци.Получи се вкусна, бърза и ефектна гарнитура.В този случай използвах зелени аспержи, които според мен се приготвят по - бързо от белите и са по - крехки.Те могат също леко да се обелят с белачка за зеленчуци, но ако стъблата са тънки и крехки не се белят.Долната част на стъблото / 2 - 3 см. / се отрязва с нож или отчупва.Измиват се и са готови за употреба.Могат да се оставят цели или да се нарежат според предпочитанията и начинът на сервиране.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :
2 бр. батати / сладки картофи /
4 - 5 жълти по - едри картофи
10 бр. дребни лукчета / балучки /
парче корен пащърнак
5 - 6 зелени аспержи
вода
хималайска сол
зехтин
сок от лимон
   Най - напред подгответе всички зеленчуци за печене.Измийте аспержите, нарежете ги на 2 - 3 части.Обелете и нарежете бататите на резени, картофите също на резени, пащърнака - на пръчици.Обелете лука / балучки / и го измийте под течаща вода.Пуснете в кипяща вода бататите за 3 - 5 мин. и веднага ги отцедете.
     Всички зеленчуци поставете в тава, посолете на вкус с хималайска сол и разбъркайте.Налейте 1 ч.ч. вода и печете във фурната без фолио до пълното им омекване.Накрая запечете само на горен реотан или грил до зачервяване.
   В тавичката трябва да остане малко от водата, която сте използвали за печенето.Готовите зеленчуци залейте с зехтин и лимонов сок на вкус и сервирайте топли или студени.
         Да ви е сладко !












    

Няма коментари:

Публикуване на коментар