КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 13 март 2017 г.

Ядково мляко от орехи и лешници с чия / Core milk of walnuts and hazelnuts in whose /



    Лесно и много бързо можем да приготвим ядкови млека през постният период на годината.Те могат да послужат като материал за приготвяне на постни десерти и сладкиши.И макар,че тази комбинация от ядково мляко със семена от чия е известна реших да я предложа като бърз и вкусен вариант за десерт.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :
150 гр. орехи
100  150 гр. лешници
вода 1 литър
кленов сироп или мед
семена от чия
за украса - филирани бадеми или едро счукани орехи и лешници
Най - напред накиснете ядките за 6 часа във вода.След това хубаво ги смелете в пасатор или блендер.Винаги използвам и водата от накисването, в нея е остатъчният йод.Когато сместа добре се хомогенизира ядковото мляко е готово.Според вкуса и желанието млякото може да се прецеди през няколко ката марля или фина цедка.Насипете в чаши или стъклени купички ядковото мляко и във всяка порция мляко добавете подсладител на вкус.Аз използвах кленов сироп.Но ако решите да използвате мед или някакъв друг подсладител предварително добре го разтворете в ядковото мляко.Във всяка порция мляко се добавя 1 пълна с.л. сухи семена от чия.Разбъркайте хубаво.Семенатата от чия ще увеличат обема си и десертът ще се сгъсти.
Накрая овкусете с филирани бадеми или счукани по - едро орехи и лешници.Да ви е сладко !






Няма коментари:

Публикуване на коментар