КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 13 март 2017 г.

Паста от коприва, левурда и суров слънчоглед / Pasta nettle, Ramsons and crude sunflower /

   

   Тази много вкусна и полезна паста от зеленина и суров слънчоглед направих през почивните дни.Копривата вече може макар и рядко да се намери в по - закътани места по поляните.Тя особено в ранна пролет е много полезна и би трябвало да се употребява често в менюто.
Суровият слънчоглед може да се използва както белен, така и под форма на кълнове.Смлян на паста е много вкусен.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :
200 гр. белен слънчоглед
1 торбичка / 500 гр./ прясна коприва
100 гр. прясна левурда
щипка хималайска сол
сок от 1 лимон
зехтин
вода при необходимост
Накиснете беленият слънчоглед във вода за 6 часа.Отцедете след това водата и смелете в пасатор докато получите гъста паста.Почистете и измийте копривата и левурдата.Нарежете зеленината, добавете лимоновия сок и смелете в пасатор или блендер.При необходимост за да получите фино смляна зеленина добавете и малко вода.Смесете пастата от слънчоглед със зеленината, добавете зехтин и щипка хималайска сол и разбъркайте.
                  Приятен апетит !






1 коментар:

  1. Трите продукта са ми любими, така че сигурно и тази паста би ми се харесала.

    ОтговорИзтриване