КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 11 август 2016 г.

Таратор с бадемово мляко и краставична трева / Tarator with almond milk and cucumber grass /

   Излезе най - новият брой на списанието  SO into FOOD, в който бях поканена да участвам.Избрах да предложа 3 рецепти - чудесни за летния сезон.В рубриката " Студени супи " представих тази рецепта, която приготвих с листа от краставична трева и бадемово мляко.Напълно постна, подходяща и за все още продължаващият Богородичен пост.Ето линк към новият брой на списанието - https://sointofood.com/
   Списанието е чудесно, с прекрасни илюстрации към всяка от рецептите.Надявам се за в бъдеще неговият главен редактор Гергана Лазарова да ни представя новости от българската и световната кухня, много нови идеи и научна информация за различните видове храни.





   Борагото / краставичната трева, пореч / е чудесно растение за приготвяне на таратор.Този таратор приготвих с бадемово мляко по класическия начин , използвах като добавка и листа от бораго.Получих чудесен на вкус и вид таратор, охладен е идеален за горещите летни дни.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :
100 - 150 гр. накиснати за 6 часа и смлени в пасатор бадеми
вода
1 - 2 краставици, на ситни кубчета
няколко стръка копър, ситно нарязани
1 - 2 шепи листа от краставична трева, ситно нарязани на ивички
няколко склидки пасиран чесън
хималайска сол - на вкус
струйка зехтин 
1 - 2 с.л. ябълков оцет или сок от 1/2 лимон / по желание /
    Всички продукти се смесват в голяма купа и тараторът се охлажда преди поднасяне.
            Приятен апетит !







Листа от краставична  трева











2 коментара:

  1. Много се зарадвах, когато видях рецептите ти в кулинарното списание SoIntoFood,Ели! Прекрасни са и трите ти предложения, а таратора е много освежаващ! Поздрави и приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Теди,
      и аз съм благодарна на главния редактор Гергана Лазарова за поканата да представя мои рецепти.Много е красиво списанието, нека повече хора почерпят вдъхновение от него при приготвяне на храната.
      Поздрави и на теб и прохладни летни дни !

      Изтриване