КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 13 юни 2016 г.

Салата с кълнове от киноа и сурова бакла / Salad with quinoa sprouts and raw beans /



       Суровата бакла е много вкусна и тъй като сега и е сезона реших да приготвя с нейното участие една богата на вкус салата, добавяйки и кълнове от киноа.Кълновете се приготвят много лесно и за около 24 - 36 часа са готови за използване.Киноата се залива с вода за 5 - 6 часа.Водата се отлива в цедка и зрънцата се разстилат в чиния или плато.Оставят се на стайна температура и покълват много бързо.При нужда когато времето е топло могат отново да се промият с вода през цедка.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ ЗА САЛАТАТА :
1 шепа прясна, млада бакла, по - дребни шушулки
2 домата
1 краставица
1/2 вр. копър
няколко листа спанак
10 - 12 бр. зелени маслини с бадем
3 - 4 с.л. сухи зрънца от киноа за кълнове
1/2 глава чесън или стръкове млад чесън / 1 - 2 бр. /
зехтин
хималайска сол
сок от 1 лимон
1 авокадо
Измийте и нарежете доматите на едри парчета в купа, добавете и спанака на тънки ивички, краставицата - на кубчета.Нарежете чесъна и копъра на ситно и добавете към салатата.Изцедете лимона на сок.Почистете баклата и я нарежете на парченца.Веднага я пуснете в сока от лимона.Обелете и нарежете авокадото на малки парченца и го добавете към баклата.Смесете всички продукти в купа, овкусете и разбъркайте салатата.Сервирайте веднага след приготвянето.Сокът от лимон предпазва от почерняване баклата и авокадото.
          Да ви е сладко !














Няма коментари:

Публикуване на коментар