КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 14 март 2016 г.

Картофена тарта с пролетни растения / Tartrate potato with spring plants /



    Често се налага по време на пости да посрещаме неочаквани гости.И обикновено много хора се чудят какво да приготвят така,че да изненадат гостите си.Ето едно лесно, вкусно и оригинално пролетно предложение.Това е тарта от картофи с пролетни растения, които набрах от нашата градина.Тя се реже лесно, сервира се като предястие или вкусна салата.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ  ЗА  ТАРТАТА :
около 1 - 11/2 кг. варени, обелени и пасирани картофи / за форма с размери 24 см. /
прясна зеленина по избор ; ето какво използвах аз :
няколко листа мечи лук / левурда /, див чесън / засях го миналата година, това е чесън, който се реже с ножичка / - 1/2 връзка, няколко стръка прясна самардала, иглика - 2 - 3 шепи пресни листа и цвят / за украсата /, 1/2 вр. пресен магданоз, сол на вкус, зехтин - на вкус, сок от 2 лимона, пресни листа от глухарче / може и цвят, но още няма в този момент / - 2 шепи, пресни цветове от дива теменужка / за украсата /, пресни листа от киселец - 1 - 2 шепи.
Почистете, измийте и нарежете много ситно зеленината.Една част оставете за украса, а другата / по - голяма част / добавете към картофите.Овкусете със сол, лимонов сок и зехтин на вкус и разбъркайте.Поставете сместа във форма за торта и я заравнете.Оставете така няколко часа да стегне.Освободете ринга, украсете със зеленината и пресните цветчета от иглика и дива теменужка.
        Приятен апетит !






















1 коментар:

  1. Ели, много цветна и свежа е картофената тарта. Прекрасно пролетно предложение! Не съм опитвала иглика, но имам ли възможност ще го направя! Вдъхновена нова седмица!

    ОтговорИзтриване