КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 7 декември 2015 г.

Печена тиква с ябълки и дюли / Roasted pumpkin with apples and quinces /



  Наскоро закупих прекрасни дюли.Реших да изпека част от тях в комбинация с ябълки и тиква.Глазирах изпечените плодове с меден сироп и се получиха чудесни и много вкусни.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ : 
1 тиква
2 дюли
няколко ябълки
сироп от мед и вода - 2 с.л. мед и около 50 мл. вода / или кафява захар, кленов сироп, агаве /
Тиквата се обелва и нарязва на едри парчета.Ябълките и дюлите се почистват от семенниците и без да се белят се нарязват на парчета.Всичко се подрежда в тава и се залива с 1 - 1 1/2 ч.ч. вода.Печем на 200 градуса във фурната.Когато водата изври напълно с малка четчица глазираме всички плодове с медения сироп.Ако използваме каф. захар просто поръсваме отгоре и леко запичаме за 5 минути.
     Приятен апетит !








Няма коментари:

Публикуване на коментар