КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 28 декември 2015 г.

Боб чорба със сушени червени пиперки / Bean soup with dried red peppers /



    Тази напълно постна боб чорба приготвих за Бъдни вечер използвайки и няколко сушени, червени пиперки.Не добавих никаква мазнина, само подправки и кореноплодни зеленчуци.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :
1 купичка бял фасул - измит и почистен, накиснат във вода за 12 часа
3 - 4 сушени, червени пиперки - предварително накиснати за 1 час в гореща вода
замразени или пресни кореноплодни зеленчуци - моркови, корен магданоз, корен пащърнак, корен цалина - нарязани ситни кубчета 1 / 2  - 1 ч.ч.
1 глава кромид лук
микс от сушени чубрици
риган
гюзум / джоджен /
1/2 - 1 равна с.л. хималайска сол
Зрелият фасул се залива с вода, докато го покрие.Вари се на силен огън.След като кипне водата се изхвърля.Залива се с нова вода, добавят се зеленчуците - нарязани на ситни кубчета / кореноплодите и лука /.Фасулът и водата се поставят в съотношение 1 : 5 - 1 купичка фасул и 5 купички вода.Всичко се вари на тих огън в тенджера под налягане.Първоначално се засилва огъня, след като вентилът започне да изпуска пара огънят се намалява до най - слабо.Варим така 20 - 30 - 40 минути.Времето за варене зависи от това дали е пресен фасула.
След като всичко е добре сварено се добавят сушените пиперки / предварително нарязани на тънки лентички /, подправките и хималайската сол.Варим още 5 - 6 минути и сервираме.
          Приятен апетит !




Няма коментари:

Публикуване на коментар