КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 2 ноември 2015 г.

Песто от магданоз, коприва, листа от моркови и орехи / Pesto parsley, nettle, leaves of carrots and walnuts /



       Приготвям песто с различни ядки и налична прясна зеленина.В този случай разполагах с магданоз, коприва, орехи и листа от моркови.Комбинирах ги и получих прекрасно сурово песто, подходящо за гарниране на различни ястия и супи.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ  ЗА  ПЕСТОТО :
1 ч.ч. орехи, 2 - 3 шепи прясна коприва, 1 връзка листа от моркови, 1 връзка магданоз, сок от 1 лимон, струйка зехтин, щипка хималайска сол, 2 - 3 склидки чесън ;
   Нарежете измитата зеленина много на ситно.Смелете зеленината в пасатора заедно с лимоновия сок.Добавете смлените орехи, чесъна, зехтина, хималайската сол.Отново пасирайте до хомогенизиране на сместа.
      Приятен апетит !







Няма коментари:

Публикуване на коментар