КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 29 октомври 2015 г.

Сурови сладки с чия, сусам, ленено семе и пчелен прашец / Whose raw cookies, sesame seeds, flax seeds and pollen /





        Тези сурови сладки направих през почивните дни използвайки различни по вид брашна от семена, пчелен прашец и натурални фурми.Получиха се прекрасни, дребни сладки, които могат да се използват за различни поводи.Правят се лесно и бързо, при условие,че всичко е много добре смляно.
    НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ  ЗА  СЛАДКИТЕ  : 
1 кутия / 500 гр. / натурални фурми ;
2 с.л. смляно в кафемелачка семе от чия ;
сусамено семе, смляно в кафемелачка ;
1 с.л. смлян в кафемелачка пчелен прашец ;
2 - 3 с.л. рожково брашно ;
100 гр. кокосови стърготини / около 1 / 3 се отделят за овалване / ;
ленено семе , смляно в кафемелачка ;
1 круша, обелена и почистена от семената ;
настъргана кора от 1 лимон ;

  Фурмите се почистват от костилките и смилат в електрическа машинка за мелене на месо.Накрая се смила и крушата.Всички семена се смилат в кафемелачка, като количествата на кокосовите стърготини, сусама и лененото семе могат да варират.
Продуктите хубаво се разбъркват докато получим хомогенно и плътно тесто.От него с потопени във вода ръце правим топчета, които веднага овалваме в кокосови стърготини.
Подреждаме сладките в плато и оставяме на студено или в хладилник за да стегнат.
    Да ви е сладко !
















2 коментара:

  1. Веси,
    вкусни са тези сладки, макар,че аз по принцип малко сладкиши правя.Консумирам пресни плодове.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване