КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

петък, 30 октомври 2015 г.

Салата от листа на глухарче с орехи и чесън / Salad of dandelion leaves with walnuts and garlic /




    Пресните и крехки листа на глухарчето в нашата градина ме съблазниха да направя вкусна салата с орехи и чесън.Подрязвайте листата и ще имате целогодишно млади и пресни листа за салати.Поливайте редовно растенията, които ще използвате, за да имат по - слабо горчив вкус.
НЕОБХОДИМИ   ПРОДУКТИ  ЗА  САЛАТАТА : 
1 купа млади и крехки листа от глухарче ;
цветни главички от глухарче / през есента са рядкост, но все още има тук - там / ;
2 - 3 склидки чесън ;
1/2 ч.ч. счукани орехи ;
лимонов сок или ябълков оцет - на вкус ;
щипка хималайска сол ;
зехтин или друга растителна мазнина - на вкус ;
  Измийте и почистете листата на глухарчето.Избирайте винаги крехки, млади листа от влажни места, за да не горчат много.Нарежете листата в купа, добавете счукания чесън с орехите и овкусете салатата.
         Разбъркайте и поднесете веднага !

















2 коментара:

  1. Не съм правила такава салата, но звучи много вкусно! Баба ми правеше чесново орехов сос, счукан в хаванче. Слънчеви и усмихнати почивни дни, Ели!

    ОтговорИзтриване
  2. Много е вкусна Теди.Пробвай я, когато имаш тази възможност.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване