КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 27 октомври 2015 г.

Домашно орехово олио / Home walnut oil /



     Всяка растителна мазнина може да бъде обогатена с ядки.Аз не съм привърженик на теорията,че растителните мазнини трябва да се извличат от ядките.Предпочитам да използвам целогодишно ядки, които са съхранени цялостно, т.е. с черупките.Когато ги използвам начуквам толкова, колкото ми трябват.Но в салати използвам растителни масла - различни видове : от гроздови семки, соево, царевично, рапично, зехтин, шарлан.
Ореховото масло лекува редица заболявания, язви и колити.Затова е добре към всяка растителна мазнина да се добавят ядки, които я обогатяват.В случая като базово масло съм използвала шарлан, но може да се използва всяко друго масло като основа.
Просто напълнете стъкленица / буркан, шише с широко гърло / с ядки и залейте с мазнината.След около седмица е готово за употреба в салати.Използвайте и ядките заедно с мазнината.








Няма коментари:

Публикуване на коментар