КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 15 октомври 2015 г.

Крем - супа от захарно цвекло, морков, тиква, лук и картофи / Cream - soup from beet, carrot, pumpkin, onion and potato /



     Една лека и питателна крем - супа от захарно цвекло, тиква и картофи предлагам днес на вашето внимание.Захарното цвекло, което тази година засяхме използвам за първи път и се оказа чудесно попадение както сурово, така и топлинно обработено.Тази крем - супа съчетава в себе си чудесен аромат и вкус.
НЕОБХОДИМИ   ПРОДУКТИ  : 
2 - 3 едри картофа, парче тиква, парче захарно цвекло, парче морков, 1 глава кромид лук, щипка хималайска сол, зехтин.
Обелете картофите, тиквата и захарното цвекло.Нарежете ги на едри парчета и ги поставете в тенджера.Добавете лук и морков и залейте с вода, докато ги покрие.Варете след завирането на тих огън до пълно омекване.Пасирайте в пасатор, добавете щипка хималайска сол / по желание / и зехтин.Сервирайте супата с или без допълнителни подправки.
Когато използвате захарно цвекло след срязване на кореноплода го натривайте с лимонов сок, защото бързо се окислява от въздуха и леко почернява.
    Приятен апетит !









7 коментара:

  1. Много слънчева супа, чудесно есенно ястие! За студеното време е идеална! Усмихнат ден, Ели!

    ОтговорИзтриване
  2. Теди,
    напоследък имам проблеми със стомаха и тези крем - супи са идеалното предложение.Вкусна супа се получи, дори и без никаква сол има сладък вкус.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дано бързо ги преодолееш проблемите със стомаха, Ели! Здраве ти пожелавам!

      Изтриване
  3. Никога не съм опитвала захарно цвекло, но как само грее супичката ти, Ели... Цяло слънце си имаш. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери,
      ние тази година засяхме за първи път захарно цвекло от семена.Получиха се много едри и вкусни кореноплоди.Правих салата, сега крем - супа.Чудесен вкус на кореноплода.Малко по - сладък е от моркова и много сочен, защото е поливан.Навремето от този кореноплод са правили захар в захарните ни заводи и петмез по селата.Сигурно ще се получи чуден петмез от тиква и захарно цвекло с орехи.
      Поздрави !

      Изтриване
  4. Ели, сипи и за мен една такава супичка.

    ОтговорИзтриване
  5. Веси,
    захарното цвекло се оказа много вкусно и сурово, и топлинно обработено.Тази супичка е много вкусна и лека.Ще ти сипя 1 - 2 порции с удоволствие.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване