КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 16 март 2015 г.

Картофено пюре с прясна коприва и орехи / Mashed potatoes with fresh nettle and walnuts /



  Прясната коприва и орехите са чудесна добавка към готовото картофено пюре.Прясната зеленина по този начин може да се усвои добре , дори и от хората, имащи проблеми при използването и.Пюрето става много вкусно и питателно, може да се използва като гарнитура или дори като основно ястие.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ : сварени и пасирани картофи - 1/2 или 1 кг., зехтин, сок от лимон, смлени орехи, нарязана на много ситно или пасирана в пасатор прясна коприва, хималайска сол.
Количествата на всички продукти са според желанието и броя порции, които желаем да приготвим.
Сварените картофи пасираме докато са още топли и прибавяме към тях орехите и копривата.Овкусяваме с хималайска сол, зехтин, лимонов сок - на вкус и добре разбъркваме.Ако е необходимо добавяме и част от водата, в която са варени картофите.
   Сервираме пюрето топло към салата или основно ястие.
                                  Да ви е сладко !










Няма коментари:

Публикуване на коментар