КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 25 март 2015 г.

Таратор с репички , прясна коприва и орехово мляко / Tarator with radises, fresh nettle and walnut milk /


 
   От различни видове ядкови млека, прясна зеленина и зеленчуци можем да направим много вкусен таратор.Копривата се среща навсякъде в България, по дворовете, по поляните в селата, продава се и в големите търговски вериги.Винаги обаче, когато се използва прясна е много по - полезна, защото лечебните сокове в нея са запазени.Този таратор е подходящ за Великия пост, напълно постен е, но може в периодите, когато не се пости да се използва кисело мляко / ако употребявате млечни продукти /.Ето нещо повече за копривата -http://naturalnakuhnia.blogspot.com/2014/09/blog-post_33.html
  НЕОБХОДИМИ   ПРОДУКТИ  СА : 1 - 11/2 ч.ч. орехови ядки, накиснати във вода за 12 часа, 1 вр. репички, нарязани на филийки, 1 - 2 шепи много ситно нарязана коприва, щипка хималайска сол, вода, зехтин, ябълков оцет - по желание, чесън.
Най - напред направете орехово мляко като поставите в пасатор орехите отцедени от водата.Смелете ядките в пасатора и получената каша заедно с вода пюрирайте в блендера.Трябва да получите хубаво орехово мляко, което може да прецедите през марля.Количеството на водата зависи от гъстотата на млякото, което искате да получите.
Измийте и нарежете на тънки парченца репичките, копривата нарежете много на ситно.Счукайте 2 - 3 склидки / или повече / чесън с щипка хималайска сол.
Смесете всички продукти в голяма купа и вашият таратор е готов.
      Да ви е сладко !













Няма коментари:

Публикуване на коментар