КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 14 януари 2015 г.

Пълнени сушени пиперки с паста от зелена леща / Dried peppers stuffed with a paste of green lentils /



    Кълновете от зелена леща са много вкусни и питателни.Те могат да се смелят и тази паста да служи за пълнеж на различни зеленчуци.През зимния сезон обикновено използвам сушени червени пиперки, които накисвам в топла вода, а после ги напълвам с пастата.Пастата приготвям след като смеля няколко пъти кълновете в машинка за мелене на месо.Към нея добавих струйка захтин, 1 - 2 щипки хималайска сол, 1 - 2 щипки домашен червен пипер, 1 - 2 щипки домашни диви чубрици, 1 ч.л. черен или бял сусам, 1 малка главичка лук, няколко склидки чесън, сок от 1/2 лимон, 1 корен пащърнак - настърган на ситното ренде.
  Всички продукти се разбъркват и се напълват пиперките.
      Да ви е сладко !


Кълнове  от  зелена  леща  - около 300 - 350 грама


Смляната  паста с добавките









6 коментара:

  1. Ели, изглежда и звучи много апетитно, страхотно предложение!!
    Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  2. Вили,
    пастата от сурова зелена леща е много вкусна, поне за мен.Но за хора, които не са свикнали със суровия и вкус тя може да се свари.
    Благодаря за коментара.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. ЧУдесно, идейно и безспорно вкусно, личи си на снимките. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Кате,
    ако никога не си опитвала сурова покълнала леща можеш да изпробваш малко количество кълнове.Тази рецепта е вкусна, но ако предпочиташ можеш да свариш лещата, няма проблем.Но кълновете от леща са много вкусни, поне за хората , употребяващи сурова храна.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  5. Интересно предложение. Опитвала съм покълнала леща и ми харесва.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. И на мен ми харесва, Тили .Трябва обаче хубаво да се смели и да се овкуси.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване