КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 15 декември 2014 г.

Печена тиква с кленов сироп, орехи и кокос / Roasted pumpkin with maple syrup, walnuts and coconut /



    В градината ни редовно засяваме много тикви от сорт " Цигулка ".Използваме ги зимата в много ястия и салати, както сурови, така и печени.
   За тази рецепта почистете и нарежете 1 тиква - цигулка.Изпечете я без захар, добавете само малко вода - да покрие дъното на тавата.Всяко парче изпечена тиква гарнирайте с 1 - 2 с.л. кленов сироп, кокосови стърготини и едро счукани орехи.
   Приятен  апетит !







2 коментара:

  1. Сигурна съм,че е неустоимо вкусно....Поздрави,Ели!

    ОтговорИзтриване
  2. Миленче,
    от години съм почитател на по - просто приготвените, но същевременно вкусни рецепти.Много вкусна става тиквата по този начин и е подходяща за почерпка или просто за десерт.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване