КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 27 октомври 2014 г.

Две предложения за свежи бургери от кореноплодни зеленчуци / Two proposals for fresh burgers from root vegetables /







   Морковът, целината, пащърнакът и гулията са характерни есенни зеленчуци.В суров вид те са превъзходни тъй като съдържат не само витамини, но също минерални соли и ферменти.От различните комбинации между тях можем да приготвим бургери, които са чудесно предястие или гарнитура.
За бургерите използвах настъргани на ситно ренде : 
1. Моркови, целина и пащърнак.Добавих смлени бадеми и 1 с.л. зехтин.Количеството на зеленчуците и ядките е произволно.От сместа оформете големи бургери или кюфтета и поднесете гарнирани с кълнове, аз използвах кълновете от люцерна.
2. Гулия, целина и пащърнак.Добавих смлени орехи и 1 с.л.зехтин.Количеството на  зеленчуците и ядките е произволно.От сместа оформете големи бургери и сервирайте с кълнове от люцерна.
  Приятен  апетит !

Поници от люцерна


Моркови, целина и пащърнак




Готовите за сервиране бургери от моркови, целина и пащърнак
Гулия, пащърнак и целина

Готовите за сервиране бургери от гулия, целина и пащърнак

Няма коментари:

Публикуване на коментар