КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 27 октомври 2014 г.

Бърза супа от коприва с ориз / Quick nettle soup with rice /



   Все още могат да се намерят тук - там по поляните пресни стръкчета коприва.От нея можем да приготвим лека витаминозна супа, чудесно предложение за болни и здрави в по - студените есенни дни.
Необходими продукти са : прясна коприва -1 супник, 1 глава лук, парче пащърнак, парче корен целина,1 малък морков, малко олио, хималайска сол, лимонов сок, 1 с.л.ориз, 1 червена прясна пиперка - капия.
Почистете и измийте копривата.Попарете я във вряща вода, извадете и нарежете на ситно.Запазете водата от попарването.Задушете в малко олио / 2-3 с.л. / нарязаните на кубчета  зеленчуци като добавите 4 - 5 с.л.от водата, в която сте попарвали копривата.Добавете ориза и зеленината и разбъркайте няколко пъти.Залейте с водата от попарването на зеленината и оставете да ври 20 минути на тих огън.Поднесете готовата супа с парче лимон, по желание добавете към нея лимонов сок.
   Добър апетит !



Копривата след попарването - запазете водата.





Няма коментари:

Публикуване на коментар