КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 27 октомври 2014 г.

Ферментирало червено цвекло с чесън / Fermented beetroot with garlic /





  Настържете няколко глави червено цвекло на едрото ренде.Нарежете листата на цвеклото много ситно със сатърче за рязане на зеленчуци.Счукайте 1 - 2 глави чесън с щипка сол в дървена гаванка.Разбъркайте всички продукти и напълнете в буркан или гледжосана делва така, че да остане около 5 см. празно място под гърлото.Залейте с вода до 2,5 см. и затворете с капачка.Оставете на стайна температура - 16 - 24 градуса за 4 дни да ферментира.Използвайте за гарнитура или салата.След ферментацията съхранявайте в хладилник.
Това е сладко червено цвекло.Оригиналната рецепта е взаимствана от книгата " Оцеляване през 21 век " от Викторас Кулвинкас и е без използване на чесън и сол.Аз добавих чесън, малко сол за счукването му, а също и листата на цвеклото.Готовото цвекло е не толкова кисело както зелето, но все пак е ферментирало.






Цвеклото, залято с вода ;оставя се малко разстояние под гърлото ;



Няма коментари:

Публикуване на коментар